תזונה

תזונה בריאה מבוססת על צריכת מזון שלם ומתאפיינת בעקרונות התזונה הים-תיכונית, עם התאמות מודרניות. להלן העקרונות המרכזיים:

עקרונות בסיסיים:

  • שתיית מים כמשקה עיקרי
  • העדפת מזונות טבעיים ולא מעובדים
  • הכנת ארוחות ביתיות
  • הפחתת צריכת מלח וסוכר, תוך שימוש בתבלינים וצמחי תיבול כתחליף

הרכב התזונה המומלץ כולל חמש קבוצות מזון עיקריות:

  1. ירקות: יש לצרוך לפחות חמש מנות ביום במגוון צבעים, רצוי עם הקליפה.
  2. פירות: צריכה מומלצת של שתיים עד שלוש מנות ביום.
  3. דגנים מלאים: כוללים לחם מקמח מלא (שיפון, חיטה, כוסמין), תפוחי אדמה, בורגול ודגנים נוספים.
  4. חלבונים ממקורות מגוונים:מן החי: דגים, ביצים, עוף, ומוצרי חלב, מן הצומח: קטניות למיניהן
  5. שומנים בריאים מן הצומח: שמן זית, טחינה גולמית, אבוקדו, אגוזים ושקדים

חשוב לציין כי המלצות אלו מיועדות לאוכלוסייה הבריאה. במקרה של מגבלות רפואיות או רגישויות למזונות מסוימים, יש להתאים את התפריט בהתאם להנחיות רפואיות אישיות.    האיזון והגיוון בין קבוצות המזון השונות, יחד עם הקפדה על צריכת מזון טבעי ובלתי מעובד, מהווים את הבסיס לתזונה בריאה ומאוזנת.

 

תפריט נגישות